Holnaptól adható be pályázat a gázkonvektorok cseréjére

Az Otthon Melege program keretein belül a holnapi naptól, azaz 2017 szeptember 21-től lehet pályázni a 1,5 milliárd keretösszegű felhívásra.

Érdemes felkészülni a konvektorcserét támogató pályázatra, hiszen szeptember 21-én reggel 8 órától adható be kérelem a „Földgázüzemű konvektorok cseréjére irányuló alprogram”-ra. A családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors és megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. Elsőként a közép-magyarországi régióban adható be pályázat az ügyfélkapun keresztül. Mivel a korábbi nagygépes pályázatok megnyitása után az igények nagy része már az első 2-3 órában beérkezett, ezért érdemes időben készülni a beadásra.

Jelenlegi helyzet

A hazai ingatlanokban napjainkra 3 millióra növekedett a korszerűtlen gázkonvektorok száma. A mielőbbi csere érdekében az új pályázat 80 százalékos támogatási intenzitást és maximum 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást ad. Szabó Zsolt államtitkár nyilatkozatából megtudhattuk, hogy az energiahatékonyságot és a biztonságot javító lakossági pályázat várhatóan mintegy 12 500 gázkonvektor cseréjét teszi lehetővé.

Földgázüzemű konvektorok cseréjére irányuló alprogram

Forrás: Földgázüzemű konvektorok cseréjére irányuló alprogram pályázati felhívása

Pályázat által támogatható tevékenységek

A pályázatból támogatható:

  • a meglévő gázkonvektor/gázkonvektorok újra történő cseréje során felmerült anyag- és munkadíjak
  • a tervezési, engedélyeztetési költségek
  • egyéb, az átvétellel kapcsolatos szakhatósági költségek
  • a tulajdoni lap költsége

Erre érdemes figyelni

Azon épületek illetve lakások esetében, ahol a beruházást megelőzően nem földgázüzemű gázkonvektorral valósult meg a fűtési hőenergia előállítása, ott támogatás nem igényelhető.

A teljesen pályázati anyag ITT érhető el.