Megújult a szerencsi társasház

A Társasházi Pályázat Ezermester kategóriájának második helyezett szerencsi Gyár út 5. szám alatt található társasháza, az omlásveszélyes erkély, lodzsa és bejárati előtető felújítására fordította az 1 millió forint vissza nem térítendő támogatást. A Társasházi Pályázathoz kapcsolódó tapasztalatokról Perecsi Mártát kérdeztük.

Mesélne az olvasóknak a társasházról?

Perecsi Márta: A Szerencsen található társasház 1974-ben épült, azonban akkor még a cukorgyár tulajdonában volt, később 1999-be lett társasház. A főút mellett található 3 lépcsőházas társasházból kiváló kilátás tárul a lakók elé.

Hogyan jött az ötlet hogy beadják jelentkezésüket a Társasházi Pályázatra?

P.M.: A közgyűlésünk napirendi pontjai között szerepelt az erkély, lodzsa, és bejárati előtető javításának lehetőségei. Sajnos az akkori állapot miatt,  a felújítás elengedhetetlen volt, hiszen betondarabok is hullottak az egyik erkélyről. A biztonság mellett még szerephez jutottak esztétikai szempontok is, mivel sajnos a vas és a szerkezeti elemek mindenhol kilátszódtak. Ezért mikor találkoztam az idei felhívással, úgy gondoltam ez egy kiváló lehetőség, hogy meglépjük a javításhoz szükséges lépéseket.

Hogyan zajlott a pályázás folyamata?

P.M.:Én a tavalyi évben is láttam a felhívást, így idén már az elejétől fogva követtem a pályázathoz kapcsolódó híreket. Először egy konferencián találkoztam a pályázattal, de később az újságban is olvastam róla.

Amikor a közgyűlés részére bemutattuk ezt a lehetőséget, a jelenlévő tulajdonosok teljes egyetértésben a pályázás mellett döntöttek.

A pályázás könnyen és gördülékenyen zajlott, egyszerű volt a belépéstől az adatlap kitöltésén keresztül egészen a pályázat leadásáig.

Közre tudtak működni a lakók a felújítás során?

P.M:Az erkélyek, lodzsa és bejárati tető felújítása szakipari munka volt, így a megvalósításban a lakók nem tudtak részt venni.

 Összességében milyen tapasztalatokat szerzett a Társasházi Pályázatról?

P.M.:A pályázathoz csak pozitív tapasztalatokat tudok említeni, hiszen a kezdetektől fogva átlátható és könnyű volt pályázás, a kategóriák pedig átláthatóak voltak.