Nincs több sorban állás: befizetős ATM-ekkel fizethet be a bankszámlára!

Már elérhetőek azok a speciális, pénzbefizetésre is alkalmas bankautomaták (ATM-ek), amelyeknek köszönhetően napi 24 órában tudja az adott számlára befizetni a kívánt összeget. Az OTP Business digitalizációs fejlesztése nagyban megkönnyíti a közös képviselők dolgát, hiszen a befizetett összeg azonnal elérhetővé válik a számlán. A tervek szerint év végére mintegy 200 befizetős ATM áll majd az ügyfelek rendelkezésére országszerte.

Ugyan pontos felmérés nincs erről, de a tapasztalat azt mutatja, számos lakástulajdonos továbbra is készpénzben fizeti be a közös képviselőnél a havi közös költséget. A közös képviselőnek ezzel az összeggel több kényelmetlensége is adódik.

-Tárolás: a kifizetés során a közös képviselő valamilyen elismervényt ír alá, hogy átvette az összeget. Ezt követően azonban az ő felelőssége, hogy gondoskodjon a pénz biztonságos tárolásáról, az esetleges hiány pótlásáért ő a felelős.
-Befizetés: az összegeket a közös képviselőnek kell befizetnie a ház számlájára. Ez egyfelől azt jelenti, hogy időről időre el kell mennie a bankfiókba, sorba kell állnia, és mindezt akár többször is meg kell tennie, ahogy a tulajdonosok egyenként befizetik a rájuk eső közös költséget.

Kényelmes megoldás pénzbefizetéshez

A könnyebb, gyorsabb, kényelmesebb bankolási lehetőségek biztosítása érdekében az OTP Business korábban megkezdte a befizetős ATM-ek, vagyis bankautomaták kihelyezését. A speciális bankautomaták alkalmasak a készpénzbefizetések fogadására.

Ezzel a készülékek nagyban megkönnyítik a közös képviselők munkáját, hiszen így a fióki nyitva tartásától függetlenül, napi 24 órában, akár hétvégén és ünnepnapokon is elérhető a pénzbefizetési lehetőség. A közös képviselők ezzel megtakarítják a fiókban való várakozás idejét is. A befizetett összeg ráadásul azonnal rendelkezésre áll a vállalkozói számlán. Egy tranzakció alkalmával a befizetős ATM akár 200 bankjegyet is képes befogadni, ellenőrizni és értékét a számlára helyezni.

Hogyan használható a befizetős ATM?

A minél könnyebb kezelés érdekében az ATM használata ugyanazon az elven történik, mint a hagyományos pénzkivétel esetében is, csupán a „pénzbefizetés” modult kell kiválasztani a „pénzfelvétel helyett”. Hogy a szolgáltatás milyen népszerű az ügyfelek körében, jól mutatja, hogy mindössze néhány hónap leforgása alatt több mint 11 milliárd forintra rúgott az így befizetett összeg.

Amire érdemes odafigyelni a használat során, hogy az ATM-eken csak saját számlára lehet befizetéseket elvégezni, méghozzá forintban. A befizetéskor a számlához tartozó üzleti forintalapú betéti – vagy lakossági ügyfél esetén a lakossági forintalapú betéti kártyákat kell használni. Külön érdekessége az automatáknak, hogy a tranzakciók során vizsgálják a bankjegyek eredetiségét is. Ennek a vizsgálatnak az eredményét, valamint a behelyezett készpénz összegét is a képernyőn kijelzi a készülék a felhasználónak. Így ha a felhasználó bármi eltérést venne észre, helyben korrigálni tudja a tranzakciót. A részletes hirdetmények az OTP Business honlapján érhetőek el.

Hol találhatóak a befizetős ATM-ek?

Jelenleg 60 ilyen készülék működik országszerte, de az automaták sikerére való tekintettel az OTP Business 2017 végére 200 fiókot tervez felszerelni a befizetésre is alkalmas ATM-ekkel. A befizetésre is alkalmas ATM-ek listája ezen a linken érhető el.