Végrehajtási törvény: adósmentő csomaggá változtak az ingatlanárverési szabályok

A végrehajtási törvény módosítása adósmentő csomagként robbant be a fogyasztók világába. Korábban ugyanis egy-egy ingatlanhoz az árverések során nagyon könnyen – az ingatlan becsértékének 50-70 százalékán – lehetett hozzájutni. Ez azonban jelentősen változik a közeljövőben írja a jogado.hu. Cikkünkből most megtudhatja a legfontosabb információkat.
Újra sláger a távfűtés

Újra sláger a távfűtés

Korábban sokan feketelistára helyezték a távfűtést, most mégis egyre többen keresik. Ma már ez az egyik legkényelmesebb és leggazdaságosabb fűtési mód az otthonokban.

Fűts okosan! – kampány a tisztább levegőért

Elindult a Földművelésügyi Minisztérium Fűts okosan! felvilágosító és tájékoztató kampánya. A kampány által a megismerhetjük, hogy milyen tüzelőanyagot, miként használjunk fűtésre és tippeket kaphatunk a környezetszennyező és egészségre ártalmas hatások minimalizálására, továbbá a fűtési kiadások csökkentésére is.

Mit tehetünk károkozás esetén?

A társasházi lakóközösségek életében sok konfliktus adódhat a károkozásból. Mi a teendő ilyenkor és mi mutatja meg a megfelelő irányt? Legújabb cikkünkből most megtudhatja!
Tulajdoni hányadtól eltérő közösköltség-fizetés

Tulajdoni hányadtól eltérő közösköltség-fizetés

A közös költség mértékét általában a tulajdoni hányaduk után fizetik a társasházi lakástulajdonosok, azonban elképzelhető ettől eltérő megoldás is bizonyos esetekben. Milyen esetek lehetnek ezek, és mi a teendő a szabályszerű elszámoláshoz? Olvassa el nálunk!
Kötelező vagy nem az egyedi mellékvízmérő?

Kötelező vagy nem az egyedi mellékvízmérő?

Egyedi vízmérőórákat szeretne a lakóközösség jelentős része, de van, aki maradna a korábbi megoldásnál, például a felmerülő költségek miatt. Mit lehet ilyenkor tenni? Mi az irányadó dokumentum? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat legújabb cikkünkből.

Célbefizetés vs. közös költség

Miben különbözik a társasházaknál a célbefizetés és a közös költség? Egyáltalán mi a célbefizetés? Hogyan, mi alapján kell ezt leosztani a tulajdonosok között? Mindezekre a kérdésekre választ kaphat a Házfórum legújabb cikkéből!
1 2 3 4 101