Profilt vált az üzlethelyiség a társasházban?

Profilt vált az üzlethelyiség a társasházban?

Számos előnye és bizony hátránya is van annak, ha valamilyen üzlethelyiség kap helyet a társasházban. Éppen ezért ezek működése rendszerint vitaforrást jelent a lakóközösségben. De mennyiben szabályozhatja a lakóközösség az üzlethelyiség működését?

Nincs több sorban állás: befizetős ATM-ekkel fizethet be a bankszámlára!

Már elérhetőek azok a speciális, pénzbefizetésre is alkalmas bankautomaták (ATM-ek), amelyeknek köszönhetően napi 24 órában tudja az adott számlára befizetni a kívánt összeget. Az OTP Business digitalizációs fejlesztése nagyban megkönnyíti a közös képviselők dolgát, hiszen a befizetett összeg azonnal elérhetővé válik a számlán. A tervek szerint év végére mintegy 200 befizetős ATM áll majd az ügyfelek rendelkezésére országszerte.

Jogokkal, de eszköz nélkül a társasházak

Zajongás, területhasználat, szemetelés, a részvétel hiánya – csak néhány azokból a problémákból, amelyek kezelésében a tulajdonosok gyakran nem tudják, milyen eszközhöz is nyúlhatnak. Adódik a kérdés, hogy mit is tehet ezekben az esetekben a közösség?

Így teheti zökkenőmentessé a meghatalmazást

Ki lehet meghatalmazott és mennyi ideig? Milyen típusú meghatalmazás létezik? Mire jogosult a meghatalmazott személy? Csupán négy azok közül a fontos kérdések közül, amivel olvasóink gyakran találkozhatnak. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a témában.
Új társasházi törvényre van szükség!

Új társasházi törvényre van szükség!

Új törvényre volna szükség a társasházban élők részéről, amely tisztázza a tartozások és a további vitás kérdéseket is – nyilatkozta egy Népszava interjúban Kaplonyi György, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetsége elnöke.

Ingatlanfelújítás a kamerák előtt

Időutazásra hív az OTP Lakástakarék, a következő hónapokban egy ízig-vérig nyolcvanas évekbeli panellakást varázsol újjá Csorba Anita tértervező youtuber segítségével. A munkálatokat a felujitalak.hu weboldalon futó videósorozatban mindenki figyelemmel kísérheti.

Terjed a geotermikus energia az újépítésű társasházaknál

Még nem általános, de egyre gyakoribb az újépítésű társasházak esetében, hogy geotermikus energiával oldják meg a lakások fűtését – írja az Origo. Ahogy tovább folytatódik a lakásépítési boom, egyre fontosabb kérdést jelent, hogy a lakások fűtése környezet- és nem utolsó sorban pénztárcabarát módon legyen megoldva.
Kiakadt a VIII. kerület az Airbnb-re

Kiakadt a VIII. kerület az Airbnb-re

Azt már eddig is tudtuk, milyen adózási kötelezettség lép fel Airbnb-s lakáskiadás esetében, és az is, hogy esetleges elégedetlenség esetén mit kell tenni, de most egy újabb aktuális téma került a középpontban. A VIII. kerületi önkormányzat ugyanis szembeszállt az Airbnb-vel.
1 2 3 4 5 101